Opis programa

Kako poteka coaching /psihoterapija za posameznike, pare ali družine?

Uvodno srečanje coaching

Coaching obdobje se začne z uvodnim srečanjem. Uvodno srečanje se razlikuje od nadaljnjih pogovorov; izvaja se po vnaprej pripravljenem programu in traja uro in pol. V uvodnem srečanju klient in coach določita glavna področja dela. Raziskave so pokazale, da se učinki coachinga pokažejo v 5 do 6 mesecih, v katerem imata coach in klient 1 pogovor na 3 tedne osebno, po potrebi pa še telefonsko. V vsakem coaching pogovoru se klient in coach najprej dogovorita za temo pogovora. Nadalje coach v razgovoru postavlja takšna vprašanja, da klient prične razmišljati o novih poteh in možnostih za dosego cilja, na katere sicer ne bi pomislil. Dodana vrednost osebnih srečanj je boljše opazovanje odzivov, opazovanje neverbalne komunikacije in odzivanje nanjo … Na prvem srečanju se tudi (lahko) podpiše dogovor, kjer je bolj natančno opisano medsebojno sodelovanje z vsemi podrobnostmi o ciljih, zaupanju, dolžini sodelovanja, vrednotah, načinu dela itn.

Obdobje psihoterapije se začne z uvodnim srečanjem. Uvodno srečanje se razlikuje od nadaljnjih pogovorov. V prvem razgovoru (90 min) bova namenila/i nekaj časa za pogovor o odločitvi in vzrokih, ki so vas pripeljali do nas ter o vaših sedanjih in preteklih okoliščinah, ki so pomembne za vašo zaskrbljenost in vprašanja o sebi. Na prvem srečanju se tudi (lahko) podpiše dogovor, kjer je bolj natančno opisano medsebojno sodelovanje z vsemi podrobnostmi o ciljih, zaupanju, dolžini sodelovanja, vrednotah, načinu dela itn. Par, posameznik ali družina najprej pride na uvodno terapevtsko srečanje oziroma svetovanje. Na tem srečanju se dogovorimo o nadaljnji terapevtski obravnavi, ciljih, na katerih si želite delati, okvirno določimo potrebno število nadaljnjih srečanj. Predlagano število srečanj se lahko spreminja, odvisno od kompleksnosti težav, finančnih zmožnosti, napredka terapije…

Prvo srečanje psihoterapija

2. do 6. srečanje coaching

Coaching lahko poteka ves čas v živo, lahko preko telefona ali preko skyp/zooma. Vsebino vedno določa stranka. Usmerjenost je ves čas na stranki, ki odkrito odgovarja na vprašanja in tako išče v sebi odgovore na zastavljena vprašanja. Če se izrazimo bolj praktično: stranka in coach sedita skupaj za krmilom vlaka, ki pa ga upravlja stranka, coach pa ga spodbuja in nadzoruje ali še bolje usmerja samo z vprašanji. V vmesnem času coach in klient uporabljata dogovorjen način povratnih tedenskih informacij (poročil, follow-up), ki običajno potekajo tedensko po e-pošti.

V primeru, da se po prvem razgovoru vključite v daljšo terapevtsko obravnavo, v začetni fazi prihajate ne terapije enkrat tedensko po eno uro (načeloma stalen termin). Sčasoma lahko pogostost srečanj prilagodimo vašim potrebam in ciljem (1 x na dva tedna, 1 x mesečno oziroma po potrebi). Običajno traja terapevtska obravnava od treh mesecev do enega leta, po potrebi lahko manj ali več.

Za vključitev v daljšo terapevtsko obravnavo se odločijo ljudje,  ki si želijo resnične in trajne spremembe v svojem življenju.

Psihoterapija - nadaljnja srečanja

Shopping Cart
Scroll to Top